Slow House diller & scofidio

 

 

 

 

 

Slow House Site

Slow House Model Process

Slow House Rendering

 

 

Section Model

Floor Plan

 

Depending on where you are coming from, is either dazzling or lunatic. Although ''Slow House'' does include certain necessities (like a kitchen and guest bedrooms), it is essentially a retreat with a view. Knowing that the client would arrive at his weekend hideaway after an automobile trip (with its own windshield-framed view), the architects extended the journey with a long driveway up to a narrow building facade that was just a doorway. The house curved like a banana; once you were inside, the shape prevented you at first from seeing the window in the back. When you finally got to the window-framed view, it was partly obstructed by a video monitor, displaying the same vista. In a revelation worthy of Duchamp, you realized that while the sea has always been there, only man can make a view.

Concept: The project seeks to represent the Diller+Scofidio project The Slow House in both a realistic manner and as a model. Since the house was never completed, its life as an architectural project has been through model and drawing form. In this project I attempted to manipulate that conception in an animation that flickers between model/real and real/stage set.

The Slow House, a weekend retreat on the Long Island waterfront designed in 1989 for a Japanese Art Investor