Daeyang Gallery & House

Jeremy Ernst - Arch 334


The private gallery and house is sited in the hills of the Kangbuk section of Seoul, Korea. The basic geometry of the building is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, “Symphony of Modules,” which was discovered in a book by John Cage titled “Notations.”

Three pavilions make up the formal arrangement of the house and gallery. One for entry, one for residence and one for gallery space. Rectangular skylights are present on the roof of each pavilion and in the reflecting pool. The lower level is used primarily for gallery space, and the numerous skylights provide a bright, but filtered light for artwork. The exterior is clad in a copper that will naturally age with the buildings.

 

Sources:

http://www.stevenholl.com/project-detail.php?type=houses&id=114

http://divisare.com/projects/217901-Steven-Holl-Architects-Daeyang-Gallery-and-House

http://archrecord.construction.com/projects/portfolio/2012/05/daeyang-gallery-and-house.asp